Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladtorsdag 23 februari 2012

Först regn sedan sol.

Hejsan.
Vaknade till en regnig och blåsig morgon.Som en timma senare var helt annorlunda.Blå himmel och härlig sol.Fick en sådan lust att gå ut och börja städa lite i växthuset.Det var så rörigt där ute med vissna löv och jord på golvet.Så jag tog och sopade upp allt skräpOch plockade ordning på alla krukor som står där.Ville ju ta ut den nya kaminen och testa hur den värmer .Så jag startade upp den och det steg från 12 till 19plusgrader på en liten stund.Den avger hög värme om man kör den för fullt.Den ger 2000vatt.En full tank rymmer 4liter lysfotogen och räcker 20timmar om man kör för fullt.Men det behöver man ju inte göra.En dunk med 4l kostar 165kr.Så det blir ju inte så billigt.Ska ju ha den som stöd om det blir mycket kallt sedan jag startat upp växthuset.
Har ni sett så fin den här Munkhättan har blivit i vinter.Den har ju växt massor.
Och det här är blomman på pelargonen Rococo.Älskar den.
Och se här vad lite ny jord kan göra.Nu har den satt igång och blomma med knoppen uppe över bladen förut blommade den nere i jordytan.Klockviva.
Var ut och tog in flera av sådderna som stått ute sedan förra året.Hade två krukor men rosa enkel Pion.Paeonia anomalia.Och där har det grott syns inget över jorden men under sticker det ut fina rötter.Gläder mig.

7 kommentarer:

 1. Vad skönt det låter, en underbar dag helt enkelt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Det börjar se ut som om våren närmar sig hos dig! Här är det fortfarande massor med snö, men soligt och fint är det och slutat att blåsa så förskräckligt har det gjort.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att få gå ut och röja lite. Känns genast bättre mentalt att andas lite vårvärme i växthusen kan jag tänka mig.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fiffigt med fotogenkamin då behöver man ju ingen el. Härligt att se att så mycket är på gång hos dig. Aurikler drömmer jag snart om på nätterna, så fina de är!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Åh... du håller på med så många olika mysiga växter! Gillas!
  Kram på dig,
  Sofia

  SvaraRadera
 6. Du har då mycket fint att glädjas åt :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Så många fina växter du har, Och frodiga och välvårdade är de också. Ha det bra.

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.