Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladonsdag 28 mars 2012

Kollat på kant och murstenar

Vi tog en tur till Oscarsbergs trädgårdsanläggning utanför Nyköping igår för att se vad dom hade för stenar att välja på till murar och kanter.Och nog fanns det att välja på.Vi plockade med en lista på allt de hade så vi kan välja hemma i lugn och ro.Sen ska vi mäta hur mycket som går åt .Efter det åker vi tillbaka och beställer så kommer det hem till oss direkt från tillverkaren.           Och kolla vad jag köpte med mig hem.En liten kisse.Jag som älskar katter kunde inte låta bli den här raringen.Nu ligger han /hon på bänken ute bland mina vårblommor och lapar sol.
Hade bestämt mig för att titta på stora krukor till trädgården,och frågade om de hade några som inte är så tunga Och då visade hon mig de här nya som kommit ut på marknaden nu.Dom är gjorda av frigolit och väger inte ett dugg.De fanns i lite olika modeller och storlekar.I grått och svart.Jag valde svart.De isolerar bra mot kyla och kan stå ute på vintern med växter i.
Och så har de röda blåsipporna börjat blomma.De är mörkare en mot vad bilden visar.
Och den blå Anemone  Blue Shades.
Och de blå vita krokusarna.Vad dom har förökat sig på bara ett år.
Glöm inte min utlottning av trädgårdsböcker.

10 kommentarer:

 1. Fina krukor! Hoppas ni hittar någon fin kantsten och sen får ni jobba för att få dit den. Fin motion! He, hi

  Dottern!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det dags att börja förbereda de olika projekten! Vilka vackra blommor du visar och krukorna verkar vara väldigt praktiska förutom snygga.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka fina blommor. Smarta krukor! Hoppas du har bättre väder än vad det är här - har oväntat börjat regna!! Fast nu får jag ju chansen att mysa, så som jag hade tänkt ;)

  Solsken ändå
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Härliga vårbilder du visar Gunsan!
  Frigolit är verkligen superlätt och den grå färgen är faktiskt riktigt snygg.
  Vad härligt det måste vara att välja och vraka bland sten och mur. Ofta en rätt dyr historia ;)!

  /Anja

  SvaraRadera
 5. Bra med lätta krukor när växterna skall flyttas både ut och in. De kan nog även vara bra att ha som isolerande innerkruka i en kruka som står ute hela året. Mycket krukor här, hoppa du förstår min tanke :-))

  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Vilka snygga och smarta krukor, får hålla utkik efter såna! Mycket vackra vårblommor hos dig redan! Här har vi hart regnigt och grått de senaste dagarna!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Dom där fina krukorna, hur stora är dom? Jag har ju letat med ljus och lykta efter raka stora, men vi blev till slut tvungna att "göra" krukor själva.Men dom där var riktigt snygga!

  SvaraRadera
 8. Där har vi Acchlejor varit för ett par år sedan då var det ganska nytt.
  Kanske värt en tur snart igen?!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 9. Vilken fin katt som har flyttat hem till dej! Va bra med frigolitkrukor, måste jag kolla upp!/LIla-Christina

  SvaraRadera
 10. Har sett sådana där "lättviktskrukor" en jättebra idé. Speciellt om man vill ha stora krukor. Klart en kattälskare måste ha en låtsaskatt bland sin krukor! Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.