Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladlördag 24 mars 2012

En vilodag

Lördagsmorgon och allt är väl.
Idag ska jag ta en ledig dag.Inget trädgårdsjobb.Var ganska trött igår kväll,har ju jobbat ute flera dagar i rad nu.Och jag har hittat var enda oanvänd muskel efter vinterns stillasittande.Så idag ska dom få vila.I förra inlägget så visade jag en bild på solgula krokusar igår var dom förstöda av dessa fö..b...de rådjur.Dom hade flyttat på nätet och skrapat upp lökarna så det låg halvätna krokusar överallt.Ååååå jag blir så arg.Hittade en paket med blodmjöl som jag strött ut överallt där lökar är på väg upp.Den här blå hade dom trampat förbi men inte rört.Såg de nya spåren i jorden.
Knoppen på den italienska Munkhättan är nu utslagen.Oj så stor den blir.Och så vackert röd den är i svalget under den lilla gula kolven.
Ser ni humlan.Lagom som jag knäppte så hade den krupit in i blomman.
Här har den kommit ut.
Och blåsippan poppade fram under löven när jag räffsade.Bilden blev lite oskarp.
Här har nu min samling av kryddväxter börja växa fram.Det är Meliss, Mynta och Salvia.Och mer ska det bli senare.Basilika har jag i källaren men nätterna är för svala för den i uterummet.Så den får stå kvar ett tag till.Nu ska jag hoppa in på party hos Håkan Vi ses där.

4 kommentarer:

 1. Det är det som är mest irriterande med rådjur, de inte bara äter växter de trampar ner och sliter upp dom också! Grrrr!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Så flotte bilder med den humla :)

  Kryddetvekster har jeg også, men ikke så store og flotte som dine!

  Ønsker deg en fin lørdag.

  SvaraRadera
 3. Så vårfint det blir hos dig! Har du prövat att skära flisor ur en Palmolivetvål runt "rådjursmaten"? Det fungerar hos oss när de vant sig vid allt annat doftande vi lägger dit (hår från borsten, blodmjöl, urin m.m.).

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk bild på krokusen! Och vilka fin kryddväxter. Har du drivit dem själv eller köpt dem?

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.