Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladonsdag 11 april 2012

Nosat runt i rabatterna

Och kameran hade jag med för att se om det kommit upp något mer vårtecken.Den här vackra Julrosen stod och såg lite slokig ut.Den hade haft en blomma till men den hade kylan tagit knäcken på.Färgen är djupt vinröd.
Och en bit ifrån i samma rabatt finns den här ljusa lite gulgröna .Ett ganska stort stånd.
Hyacinter på väg att börja blomma.Hoppas att det är några jag köpte till påsk för ett par år sedan.De var gula och lila.Men är inte säker på att jag satt dom här.
Men det här är jag säker på vad det blir sedan.Satte en planta med Gulsippor här förra våren.Blev så glad när jag fick se dom.

Mindre glad blev jag när R ropade och sa att vi hade besök i trädgården.Tittar ut och där går tre Rådjur i rabatterna glatt mumsande på växterna.Nu blev det fart på gum och gubbfläsket  ska jag tala om.Och fart på Rådjuren blev det när vi kom tjoande från var sitt håll.Mitt på dagen och full trafik på gatan 50-60m nedanför vår tomt.Det bekommer dom inte ett dugg.Såg på min ronda att de vart in här i natt för mina vita scillor låg uppsparkade  och blommorna uppätna.Som tur var kunde jag stoppa tillbaka lökarna.

Välkomna nya följare Maribel,Cika och Blomsterdesing.Och tack för dom fina kommentarerna.Kom på mig själv att jag satt med ett stort leende i ansiktet när jag läste.

8 kommentarer:

 1. Rådjuren är söta men ena riktiga odjur
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 2. Vad frustrerad man blir av sådant besök!!!
  inte kul alls...
  Har hört att hårklipp ska vara bra att lägga ut i avskräckande syfte, men inte testat själv.
  Förr på landet där jag bara odlade i krukor la jag hela citroner i skålar vid växterna och det gillade inte Rådjuren, fick ha växterna ifred.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Alltså dessa bambis... det måste finnas miljoner av dem i vårt avlånga land? Sååå många som har problem med deras matvanor = äta trädgårdsväxter.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Här hyvlar vi tvålspån för att mota maRÅdörerna. Syrran min säger att det ska vara Palmolives gröna, men jag tror att vilken som helst luktar tillräckligt illa för en rådjursnos.

  SvaraRadera
 5. usch för dessa djur som äter allt grönt..

  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Grrr o morrrr säger jag!De bara förstör....blodmjöl brukar hjälpa!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Ja inte är de välkommna hos mig heller. Rådjuren är söta på håll.

  Härligt när det kommer upp det som planterats ifjol och då blir man glad.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 8. Jag har bara haft besök av rådjur en gång och det är flera år sedan. Det är verkligen tråkigt, när de äter upp växterna. Vilka fina julrosor du har. Jag såg att min svavelsippor är på gång, gulsipporna har jag inte sett.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.