Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladtisdag 22 maj 2012

En liten varning.

Ja gör inte som jag gjorde.Jag hade ju satt de här på altanen.Och det var så vackert när solen lyste genom glaset,men dom fungerade som brännglas.Kom ut på altan och kastade en blick på dom och tyckte jag såg en rökslinga framför den ena.Tittade en gång till jo då det var rök.Nu blev det fart på gumfläsket må ni tro.Efter en vattenkanna och hällde på sen hjälpe R mig med att få ner dom från altanen och ner på gruset.Gissa om jag blev lite svettig när jag förstod vad som kunde ha hänt.Så gör inte som jag gjorde.
En av söndagens inköp.En Vaxblomma.Köpte 4 plantor.Sen ville dottern byta till sig en .Och jag fick ett fetblad av henne.Tror det hette Stor Fetknopp.Det var inte många som hade satt namnlappar i krukorna de sålde.Lite synd.För inte sjutton kommer jag ihåg vad det var flera timmar senare.
Lyckoklöver.
Här står mina inköp samlade.Det är
Vaxblomma.
Stor Fetknopp.
Vårtörel.
Ljust blålila vitsippa.
Vit fylld Vitsippa.
Dubbel Gulsippa.
Sidenpion.
Och mitt fynd.En kruka med Grönlilja.Den har jag försökt att så ,men det blev inget av dom fröna.
Krukan till vänster är en gåva från trädgården vi besökte.Det är en gul rävsvans.Ingen perenn.Idag har jag grävt upp min planta med Blå Bergvallmo för sniglarna hade varit på den och käkat på blade så de var så fula .Har nu satt dom i en stor kruka som jag plaserat i en svart korg och satt upp på en hylla.Där ska jag väl få ha dom ifred hoppas jag.Tänk så härligt väder vi har fått nu. Det är ju sommar.Jag jobbar några timmar ute varje dag.Har börjat rensa ogräs och ta bort scillabladen.Det ser så skräpigt ut när dom har blommat över.Och dom kommer tillbaka nästa år ändå.Ha det så bra.

8 kommentarer:

 1. Nämen fy...tänk vad som skulle ha hänt. Tur att du var uppmärksam och ställde dem på ett nytt säkert ställe. Vet ju att man satt med en glasbit som barn och nåt strå under när det var solsken, men man hade ju ingen hjärna då tydligen:) Kul med några nya plantor oxå:) Kram Helen

  SvaraRadera
 2. :-( Otäckt det där med oljelamporna. Tur att du var hemma. Det andra var ju desto mer att glädja sig åt :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du hann upptäcka det. Jisses! Fina växter har du fått tag på i alla fall.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Tur att det inte hände nåt. Jag har glaskulor på min altan men det är ganska skuggigt där och jag har inte märkt nåt.

  Och små roliga inköp har du gjort ser jag : )

  Camilla

  SvaraRadera
 5. Vilken massa nya roligheter att hitta platser till! Och nu vet du hur du ska göra opp eld på en öde ö: glasögon eller bukig flaska och vatten är vad som behövs :)

  SvaraRadera
 6. när jag var på Lisebergsträdgårdsmässa lyssnade jag på ett föredrag som Ylva Landerholm höll,hon tipsade om att man kunde vattna plantor man är rädd om med utspätt kaffe sniglarna tål vist inte kofinet i kaffet,själv strör jag ut kaffesump i rabatterna fast jag har inga mördarsniglar men det har min dotter och hon tycker det funkar bra sump
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 7. Oj, så läskigt! Jag hade en sådan där spegel som förstorar i växthuset en gång. Tanken var att jag skulle använda den för att belysa föremål när jag fotograferade. Men det höll också på att sluta med en eldsvåda. Som tur var så var jag i växthuset och kände den brända lukten.

  Tur att du också var uppmärksam!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 8. Oj, jösses! Vilken tur att du såg det. Jag har ju en liknande flaska som står på träaltanen vid butiken. Den är flyttad nu!!!!

  Kram Mu

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.