Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladsöndag 11 augusti 2013

Söndagen blev en pyssel och plockdag.

Ja det här plockade jag med i går om sanningen ska fram.Har pyntat om lite och har kommit underfund med att nu är det dags att åka och köpa lite nytt .Jag vill ha in lite blommande växter.Vill ha något som lyser upp och gör mig glad.För i rabatterna ser det inte så där kul ut.Allt har nästan blommat över redan och börjat vissna ner.Där har jag jobb så det räcker till.Snygga upp det blir nästa sak som jag ska göra.

Kärleksörten kommer snart att slå ut.
Nu ska jag utmana ödet.Vart har Rådjuren tagit vägen?Vid den här tiden förra året hade de ätit upp första omgången Rosknoppar och Kärleksörten var jämnad ner till marken.I år har de inte rört något.Peppar peppar....

Det här är vad jag roat mig med att göra i ordning i dag.Lådan var full med vissna växter.Dom är borta nu kvar finns lökar och lite annat vårblommande.Har fyllt på mer jord.Och på det stora fatet stora krukan finns en Bergvallmo som har stått i lådan och blommat så fint.Nu var den på väg att vissna efter torkan.Hoppas den repar sig i krukan nu.Alunroten grävde jag upp för ett tag sedan stod på helt fel plats .Har inte blommat i år .Den har knallröda små klockor som är så fina.Vill gärna ha den kvar.

Min lilla söta igelkott.Den är tillverkad i stengodslera så den har stått ute i flera vintrar.Undrar hur många jag gjorde och sålde medan jag höll på med keramik.

Nu är det nästan dags för en kopp kaffe tillsammans med R.
Så jag önskar er en skön söndag.

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt söndagspyssel!

  SvaraRadera
 2. Good Afternoon Signe, What a lovely way to spend a day, pottering in the garden. I have Sedum planted in my garden as well and it looks just like yours. I am waiting for the buds to burst into flowers.
  Enjoy your coffee.
  Best Wishes
  Daphne

  SvaraRadera
 3. Så fint du har gjort!Jag känner också att det snart blir dags för att piffa upp med höstkrukor i trädgården!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Hej Gunsan!
  Det där ser ju så härligt ut att du måste känna dig superglad! Men annars har du så rätt att det blir kanske lite glest med blomningen i rabatterna. Å andra sidan gillar jag precis lika mycket alla blad som syns bättre nu. De har definitivt wett prydnadsvärde som heter duga. /Anja

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.