Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladonsdag 1 oktober 2014

Vita skönheter.Och en rosa.

Tänk den här trodde jag inte hade klarat vintern.Och nu när hösten är här då har den satt fart och blommar så fint.Och bladen är blanka och fina ingen svartfläckssjuka där inte.Så synd att den fryser ner varje vinter måste se om jag kan skydda den på något sätt.
Tror den heter winter night.

Den lilla lilla flugan tycker nog att hen har hittat en vacker plats att vila på.

Och månads smultronens blommor får del av solens sneda låga strålar


Och det får den här skönheten med.TidlösanColchicum autumnale Alboplenum.Kommer fler knoppar under den här utslagna.
Det är inte klokt så många vackra blommor det finns.
Ska allt köpa några andra Tidlösa  i andra färger.Skulle kanske passa i min lilla lund för där är det ju inte mycket som blommar sent på året.
Ha en fin onsdagskväll.

Som du ser Linda så blev det många olika färger av de fröer jag sådde.Påsen med frö kom i en trädgårdstidning.Har sedan sparat fröer och lottat ut här på bloggen.I år fick min dotter dom jag hade kvar så dom kom verkligen att gå runt hos många.

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att ha blommande Rosor nu i oktober. Så söt din Tidlösa är, den riktigt lyser i solskenet. Det är nästan otroligt så skön höst vi har och så mycket som blommar fortfarande. Nu gäller det att ta vara på de sköna dagarna/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vitt är jättefint på hösten när det är lite grått och skymning, det lyser upp så fint. Ha en fin dag.Carita

  SvaraRadera
 3. Är den understa bilden en tidlösa? Den är ju hur fin som helst! Var hittade du den? Är den svår?

  Jag blir jättenyfiken på hur det fungerar att odla vallmo i kruka. Snälla berätta hur du gör och hur det blir. Du har ingen bild? Finns det några svårigheter eller nackdelar eller har du tips på hur man ska göra för att det ska bli bra?

  Trevlig helg!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en Tidlösa.Du hittar namnet under bilden.Har skickat efter den men kommer inte ihåg från vem.Satt den 2010.Och den kostade för en lök kommer jag ihåg 149 kr.Den har blommat så fint varje höst sedan dess.Ska leta bland mina inlägg för att se om jag hade med bilder på mina Pionvallmon i kruka.
   Sådde fröer i feb mars och sedan planterade jag dom i stora krukor och satt ut dom när frostrisken var över.Noga med att de inte får torka ut och så fick dom lite blomgödning varje gång jag vattnade.I utspädd dos.Gick jättebra att odla i krukor.Och pionvallmon har så fin färg på bladen silvergrå.

   Radera
  2. Tack snälla!

   Kram
   //Linda

   Radera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.