Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladtisdag 22 mars 2016

Växthus och trädgård.

Bland det sötaste man kan se.Rosa/röda Blåsippor.Tog det säkra före det osäkra och grävde upp plantan innan rådjuren hittade den.Förra våren åt dom upp både blommor och blad.
Men nu har jag satt upp  nät runt hela min lundplantering med Hasselbusken i mitten.Har så många nya växter där som jag satte förra året och dom vill jag få se blomma.
Och så skönt slippa jaga Rådjur.Det här gjorde jag igår.

Den här fick jag med upp när jag räfsade i rabatten.Trots att jag försökte vara varsam.
Men nu står den i en kruka i uterummet.

Första krokusen på väg upp.

Här har det blivit en jättestor tuva med Snödroppar.Såg att dom även förökat sig ut i gräsmattan på ett par ställen.Dom ska jag gräva upp och sätta i någon av rabatterna.

Och i växthuset är Blåbärs plantorna på väg att börja blomma.Ser ut att kunna bli mycket även i år.Dom ska få lite ny jord överst sedan och gödsel.

När jag gick en rond för att kolla efter sista Rådjursbesöket så fick jag se att den svarta Klockliljans lök hade frusit upp och låg i ytan så den tog jag upp och satte i en kruka i växthuset.Var rädd att den inte skulle klara sig om den låg så i ytan.

Och så passar jag på att önska alla

EN RIKTIGT GLAD PÅSK:

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig tuva av Snödroppar de är verkligen vårens budbärare.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 2. Svart klocklilja är en växt som står på min vill ha-lista. Det blir blåbär i växthuset - eller! Den rosa blåsippan ser ut att behöva räddas. Men bladen ser inte ut som blåsippsblad. / Britt

  SvaraRadera
 3. Men så otrevligt att du fått ett bakslag. Förstår att du tcker det är jobbigt!
  Ibland blir man väldans trött på att aldrig bli frisk, men jag trodde jag var på rätt väg nu. Men igår fick jag tid hos en tillkallad sårspecialist om två veckor och den andra läkaren pratar om att kanske sätta in en vakuumpump.
  Då skär dom upp hela magen och gör ett stort hål. Sen stoppar dom in en massa skum, försluter det hela och så får man en pump och en slang till en flaska dit sårvätskan ska rinna - och sen ska man byta grejorna i magen under sterila förhållanden på sjukhus 3-5 gånger i veckan. Inget jag vill vara med om, så nu gäller det att försöka bli ännu bättre jättesnabbt! Hur det nu ska gå till.....
  Ovanpå det stukade jag en ankel igår på Coop! Är det inte det ena är det det andra.....
  KRAM och GLAD PÅSK
  Susie

  SvaraRadera
 4. Hemska djur de där rådjuren, men klokt av dig att gräva upp rariteterna.
  Ha en fin påskhelg /Lotta

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.