Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladfredag 8 april 2016

Förändring.

Ja det kommer det nog att bli om jag inte får handen fixad.Träffade en handspecialist idag tillsammans med den läkare som opererade min tumme.Ska bli kallad till magnetröntgen och en annan röntgen som jag inte uppfattade vad det var.Två cortisonsprutor in i handleden och en i tumleden.Kanske det blir en ny operation eller fler sprutor.Blir det inte bra så får jag lov att lägga igen ett par rabatter.För att jobba med en hand som inte fungerar är alltför jobbigt.
Men jag är en optimist och inhandlade två nya plantor hos blomsterlandet.Där fanns så många fina vårblommor så jag vågade inte gå runt och titta på alla.Då hade jag kommit hem med många fler annars.
Den här var ny för mig.Är det någon av er som vet vad den heter?Står att den ska blomma länge.

Och så blev det en ny Alunrot.Den står nu i en kruka med en japansk lönn Och en annan Alunrot som jag har för mig heter Marmelade.Syns ett litet blad till vänster i bild.
Har köpt Tricogarden så om ett par dagar ska jag ut och spruta på de växter som jag vet att Rådjuren gillar.Så även där kan det bli en förändring.Tänk så skönt om man kan få slippa täcka allt när det börjar växa på våren.Skulle sätta många fler tulpaner då.
Ja så har jag tänkt denna veckan .Vill du läsa om fler förändringar så då kan du gå
HIT
Ha nu en skön helg.

11 kommentarer:

 1. Hoppas din hand ordnar till sig! Ett tips mot rådjuren som funkar utmärkt här är att hänga upp fladdrande tygremsor! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Vi får hoppas att Din hand ska bli bättre.När man åker i väg till blomsterbutik är det svårt att inte inköpa någonting när man har det intresset.Den var söt den med rosa blommor den kommer att göra sig fint i rabatten.Trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att din hand blir bättre, låter inte roligt. Svårt att lägga igen rabatter, man vill ju så gärna. Önskar dig en fin helg!/Gela

  SvaraRadera
 4. Så trist att det fortsätter krångla. Hoppas det vänder snart. Vet vad smärta är då jag nyss bytt höftled och att jag nu har vissa begränsningar resten av livet. Får väl lägga igen några rabatter också.
  Det du köpt är en kattfot, Antennaria dioica, nästan glömd växt.
  Krya på dig /Luna

  SvaraRadera
 5. det låter inte alls roligt eller bar det där med handen. Hoppas verkligen att de kan hitta på nåt undermedel så du blir bättre eller helst då helt återställd.
  Har nog sett blomman men vet inte vad den heter. Guldbyxor skulle vara bra när man går i såna butiker
  Ha det gott i dag och helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Inte roligt med din hand, det förstår jag. Hoppas att det löser sig till det bästa.
  Förstår att det var MYCKET lockande att vandrar runt där i trädgårdshandeln, att endast två fick följa med hem är ju rena rama bragden. Fina fynd, kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Hoppas verkligen att du kommer att få fart på handen. Min är skapligt bra och det är fantastiskt att äntligen jobba med båda. Det är enorm skillnad mot förra året.
  Fina växter du kommit hem med.
  trevlig helg!
  Anette

  SvaraRadera
 8. Så leit at du plages med hånden din. Håper virkelig den blir bedre. Forstår at det er tungt å ikke kunne grave i rabattene nå på våren. Riktig god bedring til deg. To flotte planter som en liten trøst har du iallefall fått.
  God helg.
  Jannicke

  SvaraRadera
 9. Trist med din hand, hoppas det ordnar sig. Har inte sett den växten förut, så kan inte hjälpa dig med namnet, Alunroten är fin, har dem i olika färger.
  Önskar dig en trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 10. Nä men fyj så jobbigt för dig!!! HUr i all sin dar härdar du ut??? Det är ju helt hemskt som du får lida?!
  Växten som du frågar om - ingen aning för ögonblicket i varje fall.
  Alunrot är alltid tacksam och dekorativ.
  Hoppas verkligen att du snart får en bra lösning på ditt lidande. Så klart behöver man två händer för att funka!
  God helg önskar jag dig!
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Så fina bilder! Såg även alla fin julrosor och blåsippor.
  Tråkigt med din hand!

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.