Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladonsdag 27 juli 2016

Bloggar igen.

Ja nu börjar jag igen.Kan inte göra något av det jag tänkte  i trädgården.Först blev det för varmt Och nu när vi fått ordentligt med regn och lite svalare så håller min rygg på att göra mig tokig .Har så ont kan inte böja mig ner mot marken eller inne golvet.Måste ta hjälp ibland för att resa mig ur stolen.Så nu är jag riktigt ledsen.Tycker jag haft så mycket skit sedan jag opererades för bröstcansern.Blir nya saker hela tiden.Har försökt hålla mig positiv i tanken men nu börjar det bli svårt.

Inte ens växthuset ger mig någon tröst längre.

Den här jättestora vild-pelargonen fick mig lite gladare i går då jag fick se att den har blomknoppar i flera av topparna.Har tyvärr slarvat bort namnlappen.Kan kanske gå in på Pelargonsällskapets sidor och deras bildarkiv sedan när jag ser hur blomman ser ut.Den vilda Oreganon blommar nu och lockar till sig massor med fjärilar. humlor och bin.

Temyntan

En namnlös lilja som är mycket vacker.

Fikonträdet frös ned till marknivån men kommer tillbaka nu.Börjar växa till sig fint.Måste hitta på något sätt att skydda den i vinter.

Flox

Mitt från frö uppdragna Ginko träd.Min stolthet.

Går inte så många rundor nu i trädgården då jag bara ser allt jobb som jag skulle behöva göra men inte kan
Livet är inte rättvist alltid..

6 kommentarer:

 1. Så där är det, det är precis likadant för oss alla som har börjat komma upp i åren. Magnus Härenstam sa i sitt sista framträdande som hette "Morsnig och Goodbay" art det r långt ner till golvet numera och att man måste gå NU på toaletten, inte några minuter senare! Nu har man upptäckt att så är det faktiskt...han hade helt rätt!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Hej Gunborg
  Det gör mig riktigt ont att läsa hur jobbigt du har det. Jag vet precis hur det känns när man tycker att trädgården förfaller och inget ser fint ut. Så hade jag det förra och förrförra året.
  Det är oerhört svårt att behöva gå igenom så mycket som du har fått göra och inte bli påverkad av allt elände. Det börjar tära på psyket.
  Kanske kommer du på något som du kan unna dig som får dig att må lite bättre?
  Allt som får dig att må gott, om det så är bara en kort stund är viktigt.
  Men, det viktigaste av allt är att få en diagnos. Idag har rehabverksamheten oanade möjligheter att hjälpa vid olika besvär när det gäller rörelseapparaten. Ryggen är förstås en besvärlig sak och ibland också svår att behandla. Kan du tänka dig att ta kontakt med sjukgymnast eller vad de nu heter idag. De är mycket duktigare på att ställa diagnos än vad en allmänläkare på vårdcentralen är.
  Se till att du får smärtstillande som hjälper över natten i alla fall. Det är viktigt att få sova. Är man trött och har ont är det svårt att se ljust på något alls.
  Vi blir inte yngre med åren och krämporna kommer som brev på posten. Det känns ibland så hopplöst att komma till vårdcentralen och bli bemött med orespekt och misstro.
  Hoppas att du blir utredd ordentligt.
  Kram, Anja

  SvaraRadera
 3. ps
  Glömde alldeles att säga att den där liljan gillade jag skarpt!
  ds

  SvaraRadera
 4. Anja har så mycket klokt att säga att jag bara håller med. Möjligen att du inte ska gå till vilken sjukgymnast som helst utan en som har utbildning i manualterapi om att i fall du har nån låsning eller diskbråck.

  Väldigt imponerad av ditt ginkobilobaträd. Trodde inte ens de klarade utomhusklimatet här, eller är de så att det är på gränsen och att det hunnit vänja sig lite när det började från frö?

  Och ett visdomsord på vägen... Så länge man kämpar har man alltid en chans att hitta nya utvägar, men ger man upp då kommer inget att förändras.

  Styrkekram
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack alla för era tröstande och uppmuntrande ord.Tror det hjälpte lite att få skriva av mig allt tråkigt som jag kände just då.Nej ge upp tänker jag inte.Känns lite,lite bättre idag i ryggen.Och jag har sovit gott.Har sömntabletter och starka smärstillande.Så sova kan jag som tur är.Kram till er alla Susie Anja och Anette.

   Radera
 5. pps
  ...ja, naturligtvis din ginko! Jag har också två stycken. En ute i rabatten och en i kruka. Har stuckit dem själv!
  ds

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.