Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladsöndag 13 augusti 2017

Lite mer blommor

Lilium Black Beauty.
En av dom få som klarat sig från Liljebaggarna.Dom har ätit kalt mina liljor i år.Kommer inte att sätta några fler nu.

Klängrosen White Nights.
Hade inte frusit ned i år.Det brukar den göra.Blommorna är underbara.

Silverax.
Har ett stort stånd som nu blommar så fint.Och i år står sig blommorna längre.

Klippstånd.
Grävde bort plantan i våras då det bara brukar bli trasor kvar av bladen eftersom det är sniglarnas favorit mat.Men jag hade missat en liten rot som växt upp och fått vara fin och blommar nu.Har inte sett många sniglar denna torra sommar
En border Aurikel.
En av tre sorter som jag har kvar av min en gång stora samling.Fick rot löss på dom och det var stort angrepp så jag orkade inte börja sanera alla krukor.Det brukar alltid komma tillbaka.


Kommer inte ihåg namnet på den här men den tillhör släktet blåklockor.
Nu är det inte så många.

Vi var och hälsade på sonen med familj i tisdags och onsdags och där hände det saker sedan vi kom hem .Dom hade haft en skogsbrand  där inte nära deras stuga men hade det blåst och och det inte upptäckts så tidigt då hade det kunnat gå illa. Deras hus är omringat av stora gamla Ekar och Björkar
Samma dag hände något hos deras ända granne så ambulanshelikopter fick komma och hämta någon där.Den landade på sonens (grabbarnas ) fotbollsplan så allt gick bra.
Ibland händer allt på en gång.

3 kommentarer:

 1. Mycket ska man kriga mot i trädgården, löss, liljebaggar, sniglar och även större djur här på landet. Det var ju tur att en rot klippstånds blev kvar nu när den äntligen fått vara ifred. Även här är sniglarna färre i år trots ganska fuktig sommar.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni slipper fler spännande händelser av det slaget. Vilket fint silverax, och det blommar tidigt också. Mitt blommar mycket senare men det kan vara en annan art/sort.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Det er veldig mange flotte blomster du har selvom fet høres ut som du har mistet noen. Dette er mitt første besøk på din blogg og jeg må si at det er et fantastisk bilde du har på toppen av drivhuset ditt regner jeg med.
  Ha fine augustdager i hagen.
  Hilsen Turid

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.