Välkommen in i min trädgårdsdröm

Skriv gärna en kommentar innan du går ut. Då gör du mej mycket gladfredag 6 juli 2018

Kämpar med värmen.

Äntligen har den visat den första blomman.Kjolen är nästan svart fast svårt att få fram rätta färgen.

 Även denna har nu fått nästan den färg den ska ha .Mitten ska bli mörkare .

Och så denna helt vita Fuchsia Lyser fint där under busken.
Men så jobbigt jag börjar tycka att denna värme är.Har lyckats att rensa nästan hela grusgården sen är det bara att fortsätta med rabatterna.Undrar hur mycket som kommer att överleva denna torka.
Titta gärna en här  Trädgårdsfägring och läs vad andra pysslar med i sina trädgårdar.Jag tror att jag måste börja dansa regndansen nu.

11 kommentarer:

 1. Flotte planter! Ikke helt lett å gjrøre tunge arbeidsoppgaver i denne varmen. Det går langsomt, men man vanner så godt man kan. God helg!

  SvaraRadera
 2. Ljuvlig vit fuchsia! Har letat efter en sån ett tag och fortsätter hålla ögonen öppna.
  Torkan är rena katastrofen. Vi kör 3 kubikmeter vatten i tank från sjön varje kväll till grönsaksodlingarna. Så länge man kan vattna växer det så det knakar, men det är värre med ängarna runt där djuren skulle haft bete. Det kommer säkert att återspegla sig på matpriserna till hösten. Grannen nödslaktar.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja stackars bönder som måste slakta sina djur.Det här blir ju ett nödår för dom.Ska inte gnälla för att jag inte får vattna.

   Radera
 3. Torkan är verkligen prövande... Blev förvånad när min 'Lunar Eclipse' började som nästan helt gul och sen succesivt blivit mörkare i mitten. Den brukar bete sig så alltså?

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så var min också innan jag satt den i kruka och lite skuggigt.Den verkar stortrivas på den platsen och mitten mörknar så sakta.Den ska ju ha bara en kant av grönt och chokladbrun mitt.Läckert.

   Radera
 4. Vackra Fuchsior!! Själv har jag bara lyckats med en endaste av flera sticklingar som jag köpte i våras.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Inte nog med att det är en hemsk torka (11 mm sen mars) utan dessutom en otrolig värme. Badade innan lunch och sen satt man bara där ute och pustade. Rolle tog hand om inplockning och disk, själv orkade jag inte ens bada igen. Under taket på altanen är det visserligen skugga, men herregud så varmt = 33 grader! igår kväll däremot var det skönt, "bara" 24 grader och det är max tycker jag. Behöver inte bli varmare.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susie.Den här värmen håller på att ta kål på gubben och mej.Man orkar ju inte göra något.Och inte mycket att fota i trädgården heller.Allt slokar utom rosor och dagliljor.I växthuset är det ju fint för där vattnar jag flera gånger om dan.
   Kram/Gun.

   Radera
 6. Ja man undrar ju... Är det början på nåt nytt, en fortsättning på nåt som är eller bara en tillfällighet? Mina fuchsior mår inte så bra men det är för jag hanterade de fel i våras.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera

Om mig

Mitt foto

Jag är en 73 årig dam med ett stort intresse för trädgård.Älskar att läsa böcker.Tycker om att sy och sticka.Har en broderimaskin som jag brukar använda ganska ofta.Jag är gift och har två barn och 7 barnbarn.+ 3 barnbarnsbarn och ett till på väg.